Az első találkozás: kölyökkutyák és más házikedvencek – VIDEÓ!

Szeretnél új házikedvencet kutyád mellé, esetleg meglévő kutyusod mellé viszel új állatot, de nem tudod, hogyan reagálnának egymásra? Összegyűjtöttünk pár cuki videót, amiből kiderül, mire is számíthatsz!

Amikor új kedvenc érkezik a házhoz, nem árt felkészülni. Akár a kutya lesz az új jövevény, akár a meglévő eb kap új játszópajtást, biztosan lesben kell állnod, hiszen nem tudhatod, mire számíts. A legjobb, ha nem egyedül vágsz bele: ameddig te ugrásra készen várod, mikor kell eltávolítani őket egymás közeléből, lesz, aki az esetleges cuki pillanatokat videóra rögzíti!

Hoztunk is néhány példát, hogy mire számíts, ha összeereszted a kutyust más állatokkal.

Kölyökkutyák találkozása kismacskákkal

Az elterjedt városi legenda szerint a kutyák és a macskák évszázadok óta ádáz ellenségek. Úgy néz ki, valaki elfelejtett történelmet tanítani ennek a két embernek, akik bátorkodtak egy-egy hordozónyi pihe-puha állatkölyköt összeengedni. Lássuk hát, hogyan reagálnak egymásra a kölyökcicák és -kutyák, ha még sosem találkoztak azelőtt:

Vajon egy kiskutya akkor is ilyen bátor és kíváncsi, ha nincsenek ott a tesói, és egyedül kell szembenéznie egy falkára való kismacskával? A videóból kiderül!

…vagy kecskével

Szokatlan kissé, de nem elképzelhetetlen, hogy valaki kiskecskét tartson. Hideg idő esetén akár lakásban is lehet, főleg, ha még kicsi, és van egy pár hónapos kölyökkutyánk, aki örülne egy új játszópajtásnak. Vajon a kölyökkutya felismeri, hogy az új haver nem az ő miniatűr mása?

Esetleg majommal?

Simon Jeffreynek, a Canterbury-i Port Lympne állatpark gondozójának már volt két Jack Russel Terrier kölyökkutyája, Iain és Daisy, mikor úgy döntött, befogad melléjük egy kismajmot, Mubit. Mubi anyukája a kicsi születése után megtámadta őt, nem volt képes az anyaságra, így Mubi érdekében emberi nevelőre volt szükség. Simon úgy gondolta, a kölyökkutyái szívesen látnának egy újabb társat a családban, így befogadta az árván maradt majombabát. Nem is tévedett, Mubi hamar összehaverkodott a kiskutyákkal:

A kismalac és a francia bulldog

Nehéz élete van annak a kis francia bulldognak, akinek a gazdái nem elégednek meg egyetlen röfögős háziállattal, és beszereznek mellé egy – méretben és korban hozzá illő – kismalacot is. Szegény kismalacban is egy világ omlana össze, ha közölnénk vele, hogy újdonsült pajtása bizony nem malac, bármennyire is úgy tűnik. A sok hasonlóság lehet az oka annak, hogy a két kisállat hamar összebarátkozott:

Dino és az új jövevény

Van az úgy, hogy a gazdiknak már van egy háziállatuk, de szeretnének még egyet. Valami totál mást. Valami szőröset. Így esett, hogy Dino, a papagáj egyszer csak puha kutyaágyba, és furcsa, piros gumijátékba botlott az előszoba csempéjén járőrözve. Aztán meglátta Zoey-t, akihez mindez tartozott. Hogy mit szólt hozzá? Gazdáik megörökítették:

Ahhoz, hogy egyszerre több háziállatod legyen, sok türelem, odafigyelés és szeretet szükséges – na meg persze, elegendő szabadidő mindegyikre. Ha azonban minden adott, nyugodtan vágj bele, hiszen – mint a videókból kiderült –a kutyák igen nyitott állatok!