Egyedi felirat a kutyára: mire jó és mire lehet rakni?

Láttál a kutyafuttatóban egy hámon vicces feliratot, és megtetszett? Van-e értelme a jópofaságon kívül? Lehet-e hasznos az egyedi felirat? Csak hámra lehet rakni, vagy nyakörvre is? Most megválaszoljuk a leggyakoribb kérdéseket:)

Manapság az egyediség, a különlegesség a minden. Mindenki különbözni akar a többitől, és szeretné, ha valamilyen módon üzenhetne a világnak magáról – vagy éppen a kedvencéről. Az embereknek számos felületük van erre: mintás pólók, merész stílusok és extrém lábbelik. De mi marad a kutyáknak?

Az egyedi felirat nem (csak) magamutogatás!

Volt már nálad valaha ideiglenes kutya? Esetleg van vagy volt olyan kutyád, aki nem jött ki jól másokkal, félt, vagy nem tudta mire vélni a közeledésüket vagy támadólag lépett fel? Ezen semmi szégyellnivaló nincs! Nem minden kutya jön ki jól a többivel, van, akinek meg kell tanulnia bízni bennük és elengednie magát. De ugye, milyen jó lenne, ha ezt nem kellene mindig torkod szakadtából bizonygatni a többi kutyásnak, hogy miért nem mehet oda hozzátok az ő kiskutyája? Milyen jó lenne, ha egyből tudná mindenki, hogy az adott kutya épp gazdit keres vagy fél, hogy nem szereti a szukákat vagy, hogy épp tüzel. Na, pont erre (is) jó az egyedi felirat! Az kerül rá, amit csak szeretnél, pikk-pakk leveheted és kicserélheted, hála a jó minőségű, erős tépőzáraknak, amik még a mosást is kibírják. Így bárhová mentek, mindenki tudni fogja, amit közölni szeretnél – csak rajtad múlik!

Azért egy kicsit mégis…

Persze, mindannyian szeretünk dicsekedni kedvencünkkel, anyuci szeme fényével vagy a kutyaiskola sztárjával, mindegy, miben jó. Ha van valami kedves beceneve az ebnek, vagy csak szeretnél egy kicsit büszkélkedni vele, válassz olyan szöveget, ami leginkább jellemző rá. Lehet a kutyád számodra hercegnő vagy bajnok, haver vagy legjobb barát, ezt mind-mind megmutathatod a felszereléseire írva – és kedved szerint cserélgetheted is.

Vicceskedünk, vicceskedünk?

Ezzel csak okosan! Mások kárára nem menő viccelődni, főleg nem nyilvánosan, de azért egy-két poén belefér a kutyák között is. Egy „alkalmi süket vagyok” vagy egy „szemétevő”, esetleg egy „hisztigép” felirat kedvenced nyakörvén, és egy kis revansot vehetsz a viselt dolgaiért. Sőt, másokat is megnevettethetsz vele, amerre csak sétáltok. Engedd el a fantáziád és írd össze azokat a dolgokat, amik leginkább idegesítenek a kedvencedben (mert ilyen mindenkinek van), majd vedd poénra a dolgot, és égesd le egy kicsit.

Mire kérhetsz egyedi feliratot?

Gyakorlatilag bármire, amit a Julius K9 „kutyafelszerelés” címszó alatt forgalmaz. Különböző nyakörvekre, hámokra, kutyaruhára, de akár gondolhatsz magadra is. A Julis K9-es tornazsákon és övtáskán is fellelhető az a bizonyos tépőzáras sáv, amire az egyedi feliratot elhelyezheted. Arra viszont érdemes saját magad számára választani feliratot, és ügyelni rá, nehogy összekeverd a kutyáéval!

Ha kedvet kaptál te is egy egyedi felirathoz, vagy az új nyakörv mellé bónuszként ezt is szeretnéd megszerezni, vedd fel velünk a kapcsolatot, és mondd el nekünk az elképzelésed! Ha pedig már van egyedi feliratod, büszkélkedj vele kommentben a cikk alatt!