Kutyaruha – tényleg szükség van rá?

Látod őket mindenfele: a boltba menet, a tűzcsapoknál, a parkokban. Melegítőben, napszemüvegben, sőt szmokingban. Ma már meg sem lepődünk egy állig beöltöztetett kutyán, a kutyaruha mindennapossá vált.

Talán te magad is öltözteted a kutyád. Ha így van, bizonyára tisztában vagy vele, miért teszed. Ha viszont nem, lehet, hogy elgondolkoztál már azon, hogy valóban szükség van -e erre.

Kutyaruha az időjárás ellen

izi-kutyamelleny-45-e1465155546569Annyit biztos, hogy ártani nem árt, még akkor sem, ha a saját kifinomult stílusodat terjeszted ki  a kutyára, akkor pedig végképp nem, ha az időjárás viszontagságaitól akarod megvédeni kedvencedet.

Egy kis testű, rövid szőrű, délről származó vagy vékony alkatú kutya esetében SEMMI sem garantálja, hogy jól fogja érezni magát a magyar télben.

Egy aprócska csivava például valószínűleg örömmel fogad némi plusz védelmet a saját szőrén kívül is, ha kitör a hóvihar. Egy rövid szőrű, karcsú agár is szívesebben fog elkísérni őszi-téli sétáidra megfelelő felszerelésben.

Esőkabát mindenkinek

Ha megszállott kutyás és megszállott kocogó vagy, bizonyára az esős napokon is szívesen magaddal viszed négylábú edzőtársadat futni. Ez egy langyos, kellemes nyári zápor idején még jól is eshet, de hidd el, a kutyád legalább annyira nem szereti a mennyei hideg zuhanyt, mint te magad.

Ilyenkor egy vízálló vagy vízlepergő öltözék lehet a jó megoldás, függetlenül a kutyád fajtájától.

Védekezés testközelben

A kutya bőre is lehet érzékeny. Az útszóró só például hírhedten ártalmas a kutyák lábainak, ezért a városi ebek alapfelszereltségéhez kellene hogy tartozzon a téli kutyacipő.

Más kutyák allergiától szenvednek, és ők sincsenek kevesen. Ilyenkor egy jól szellőző, bőrbarát kutyaruha segíthet távol tartani az irritáló anyagokat a kutya szőrétől, bőrétől.

A te kutyádnak is jól jönne valami kényelmes és praktikus kutyaruha?

A Julius-K9 kutyaruhája pont ilyen: sportos, kényelmes és nagyon tartós. A te kutyádnak is szuperül állna! Akár most rögtön be is szerezheted, kattints ide!