Kutyás filmajánló

Vannak azok a napok, amikor az ember fiának/lányának semmi kedve sincs kimozdulni a házból, vagy mert túl meleg van, vagy mert épp leszakadt az ég. Ilyenkor jól jön, ha egy szőrös, négylábú barát is hasonlóan gondolja. Keressétek hát meg a lakás legkényelmesebb pontját, csinálj egy finom limonádét, pattogtassatok kukoricát és indulhat a mozizás! Összegyűjtöttünk néhány igazán szívmelengető és/vagy vicces filmet, aminek főszereplői természetesen a kutyák.

Lelkipásztor-kutya /Because of Winn-Dixie/

Ez a 2005-ös film egy félárva kislányról, Opal Buloniról (AnnaSophia Robb) szól, akit egyedül nevel lelkész édesapja. Opal és apja kapcsolata nem az igazi mióta a kislány édesanyja meghalt, és még el is költöznek egy teljesen új városba. Nem csoda hát, hogy hamar magányos lesz. Szomorúságát egy, a közeli áruház előtt talált kóbor, kajla, és bozontos kutya űzi el, akit a kislány az áruház után el is nevez Winn-Dixie-nek. Opal ezután minden idejét a kutyával tölti, és kitárul előtte a világ: megismerkedik a helyi állatkereskedés tulajdonosával és jó barátra lel egy, már szinte teljesen vak idős néni személyében, akit a környékbeli gyerekek csak boszorkánynak csúfolnak. Kalandjai során, és új barátaival való beszélgetések alatt Opal rájön, mi hiányzik igazán az életéből, és megpróbál újra jó kapcsolatot ápolni édesapjával is.

Vörös kutya /Red Dog/

A 2011-ben készült film főszereplője egy ausztrál kelpie, aki egyedi színéről kapta nevét. Red Dog egy utcakutya, igazán senkihez sem tartozik, mégis gyakran látogat el egy ausztrál bányatelepre, ahol hamar megszereti az egyik munkást, John Gran-t. Olyannyira, hogy mikor John (Josh Lucas) balesetet szenved, Red Dog elindul megkeresni választott gazdáját és legjobb barátját a kietlen ausztrál terepen…

Marley meg én

Ez a film mindenféle szépítés nélkül mutatja be, milyen az élet egy igazán aktív, szinte nevelhetetlen, mégis imádnivaló kutyával. John (Owen Wilson) egy nap úgy dönt, meglepi barátnőjét, Jenny-t (Jennifer Aniston) egy kölyökkutyával, mondván, családalapítás előtt jó, ha tudnak gyakorolni. Nem is sejtik, Marley mennyire fel fogja forgatni az életüket. Mindenféle rosszasága és kielégíthetetlen mozgásigénye ellenére azonban Marley-t sem kerülheti el az idő vasfoga, s az eleven kölyökből előbb-utóbb egy sokat megélt, igazi családi kutya válik…

A kutya éve /Year of the Dog/

Ez a film egy szerelmi történet is lehetne: Peggy és Pencil elválaszthatatlanok, együtt néznek filmet, együtt alszanak, együtt mennek mindenhová, és élvezik az élet boldog pillanatait. Pencil azonban kutya, méghozzá tacskó. Nem csoda, ha Peggy teljesen kiborul, mikor kis kedvence ismeretlen okok miatt elpusztul a szomszéd kertjében. Peggynek a gyász mellett folytatnia kell életét, ám az új ismeretségek gyakran csalódásba torkollanak, és Peggy számára egyre inkább értelmet nyer az idézet, miszerint „Minél több embert ismerek meg, annál jobban becsülöm a kutyákat”

Egy kutya négy élete / A dog’s purpose/

Ez a 2017-es könyvadaptáció hatalmas siker lett az 5-99 éves korosztályban, szinte kivétel nélkül mindenkit megérintett. A film főszereplője Bailey, aki kölyökként csöppen egy kamaszfiú életébe. A film során mindent a kutya szemszögéből láthatunk, sokszor a kutya gondolatait narrálva. Rengeteg vicces történet zajlik Bailey életében, azonban a fájdalmas búcsú hamar bekövetkezik. Bailey azonban nem áll meg a szivárvány-hídon túl: új, kölyöktestet kap, más feladatokat, új kihívásokat, új gazdik oldalán. Megtapasztalja az élet kellemes és kegyetlen oldalát is, míg egyszer, már érett, felnőtt kutyaként, a ki tudja, hányadik életében már, Bailey ismét ismerős helyen találja magát. De vajon, immár felnőtt gazdája felismeri még őt a hosszú évek után, egy másik testben? A filmből kiderül!

Mindegyik film tartalmaz vidám és szomorú jeleneteket is, úgyhogy rekeszizmokat és százas zsepiket készítsetek be! Ha van kedvenc kutyás filmetek, írjátok meg a címét kommentben, és meséljétek el, hogy miért lett nagy kedvenc!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.