Kutyás könyvajánló: mit olvass esős őszi estéken?

Sajnos minden nyár véget ér egyszer. Bár nálunk nem akkora katasztrófa a tél, mint mondjuk a Trónok harca szereplői számára, de azért mi is behúzódunk a lakásba, összebújunk kutyánkkal a kanapén, és egyéb elfoglaltság után nézünk. Mai cikkünkben ajánlunk néhány szívmelengető könyvet, amik segítenek elűzni a borút!

Az ősz egyik előnye, hogy nincs már akkora kánikula, amikor éppen süt a nap, nagyokat lehet sétálni, játszani a parkban… viszont amikor nem süt, minden borongós, nyirkos és rosszkedvű, főleg, ha belegondolunk, hogy ez így is marad tavaszig. Ne hagyd, hogy az időjárás elrontsa a kedved! Heveredj el a kanapén, készíts egy finom teát, öleld meg a kutyád és merüljetek el az alábbi karakterek különböző kalandjaiban. Akár fel is olvashatsz neki: ha nem is érti a cselekményt, az ebek szeretik hallani a gazdi hangját.

Íme kedvenc kutyás könyveink, amik garantált szórakozást nyújtanak minden gazdinak:

7 kutyás könyv hűvös őszi estékre

Steven Rowley – Lily és a polip

Bár a könyv főszereplője Lily, egy rövidszőrű tacskó és gazdája, Ted Flask, a történet jóval több egy átlagos „egy kisfiú és a kutyája”-sztorinál. Ez a regény megmutatja, milyen érzés mindennél jobban szeretni valakit, majd ezek után milyen nehéz őt elengedni. Bizonyítja, hogy az életben a legnagyobb csatákat a szeretteinkért vívjuk. Egy olyan történet, ami minden kutyásból elvesz egy kicsit, mikor véget ér, de közben rengeteget hozzá is ad – pont, mint egy kutya.

Lauren Fern Watt – Egy kutya bakancslistája

Az igaz történet Laurenről szól és a családjáról, amelybe hamar belecsöppen egy angol masztiff is, mind a négy, hatalmas tappancsával. A könyv bemutatja, hogyan változik meg egy ember, egy család, mikor kutyássá válik, hogy milyen érzés úgy szervezni a mindennapjaid, hogy felelős vagy már egy másik életért is. Ismerős, ugye? Vidám, kedves, szívmelengető, néha viharos érzelmekkel teli jelenetek, melyek során a főhősnő és kutyája kapcsolata egyre szorosabb lesz. Vajon képesek együtt túllendülni az élet nehézségein, minden akadályon, hogy aztán elmondhassák: a legjobb társai voltak egymásnak, amíg csak lehetett? A könyv végén kiderül!

Sheila Hocken – Emma meg én

Ismét egy igaz történet egy csinos, okos angol lányról, akinek az élet nem sokat ad a látás gyönyöreiből: tizenéves korára, fokozatos látásromlás után teljesen megvakul. Sheila azonban nem az a lány, aki valaha is feladja. Éli tovább az életét, bulizik, ismerkedik, tanul – mindehhez hamarosan hű társra talál egy fekete labradorban, Emmában. Ha rabul ejtették a szívedet – márpedig biztosan így lesz – kettejük különleges kapcsolatát a regény második részében is nyomon követheted majd, mert folytatása következik!

Bruce Cameron – Egy kutya négy élete

A történet főszereplője egy kutya, aki a Bailey névre hallgatva tapasztalja meg először igazán a szeretettel és kalandokkal teli, teljes életet. A sok móka, nevetés, és játék között akadnak rizikós helyzetek is, így Bailey sokszor elgondolkozik rajta: vajon mi célja van neki az életben? Bailey, mint sok más kutya, egy nap megöregszik, és meghal – ezután azonban különös dolgok történnek vele, melyek során új barátokra, új tapasztalatokra tesz szert, míg végül ismét ismerős terepre téved. Vajon rájön majd, mi a célja az életben? Mindenki más következtetésekre jut a könyv végére, azonban egy biztos: Bailey-é is kiderül majd. A könyvből film is készült, nyári filmajánlónkban már olvashattál róla.

Magos Judit – Demény: most én ugatok!

A népszerű magyar celebkutya, vezér, diktátor és az atyaúrtöpi egy kis időre szakított a blogírással, és belefogott egy könyvbe. Illetve, megíratta az emberével, Magos Judittal, ahogyan azt egy igazi deményista diktátor teszi. A sajátos humorral fűszerezett sorok valójában rámutatnak a felelős állattartás fontosságára, illetve arra, hogy egy kutya életébe – bár kellenek a szabályok – beleférhet néha egy kis alkalmi süketség, ha épp béka vagy kiborogatni való kuka van a közelben. A kutyalét értelme amúgy is a heverészés, a boldog kirándulások, a hosszúcombú csajok, és persze a töpi. Sok-sok és rengeteg töpi.

Tom Ryan – Atticus nyomában

Tom Ryan középkorú, túlsúlyos, és mindenekfelett cinikus újságíró. Egy jó barátja elhunyt rákban, ezért rá emlékezve Tom elindul, hogy egyetlen tél alatt megmássza New Hampshire negyvennyolc legmagasabb hegycsúcsát, méghozzá kétszer. Természetesen egy ilyen kalandból nem hagyhatja ki négylábú társát, a törpe snauzerek legédesebbjét, Atticus M. Finch-et sem. Életük nagy kalandja során számos veszély és nehézség vár rájuk, ám ez a különös bátorságpróba idővel spirituális utazássá válik mindkettejük számára. Egy hónappal a nagy kaland után azonban újabb nehézséget hoz számukra az élet: Atticus megvakul, a további laboreredmények pedig még nagyobb bajt sejtetnek. Természetesen Tom nem hagyja magára kedves kis barátját egy ilyen nehéz helyzetben sem: együtt próbálnak megoldást találni. Az Atticus nyomában egy szívmelengető történet az önzetlenségről, a feltétel nélküli szeretetről, a barátságról és arról, hogy egy apró, szőrös kiskutyának és egy cinikus újságírónak semmi keresnivalója a hegyekben.

Jack London – Fehér Agyar

Aki olvasta már a Vadon szavát, annak ezt a nagyszerű írót nem kell bemutatni, viszont minden kétséget kizáróan szeretni fogja a Fehér Agyar című kalandregényt is. (Aki pedig nem olvasta korábban, itt az ideje bővíteni az olvasmányi-bakancslistát!) A történet 1898-ban játszódik, amikor is Jack az aranyláz során Alaszkába utazik – sok más honfitársával együtt. Itt találkozik Fehér Agyarral, aki egy farkas-kutya keverék. Fehér Agyart korábban indiánok nevelgették, azonban jelenlegi gazdája, Beauty Smith igencsak durván bánik vele. A kegyetlen bánásmódnak hamar meglesz a következménye, melyet Jack akarva-akaratlanul is nyomon követ, hiszen már rég szívébe zárta a szőrös négylábút. Egy brutális kutyaviadal után Jack a kutya segítségére siet, majd szép lassan segít az állatnak visszanyernie az emberekbe vetett hitét és bizalmát. Bármennyire is követeli vissza a kutyát Beauty, Jack nem enged – meg szeretné tartani Agyart, bármi áron. Ebből a könyvből is készült film, méghozzá kétszer is: az első 1973-ban Olaszországban, a másik pedig 1991-ben, Ethan Hawke főszereplésével.

Neked van kedvenc kutyás könyved? Oszd meg velünk, hogy más is elolvashassa! Kommentben várjuk a többi nagyszerű kalandot négylábú kedvenceinkről!