Kutyasétáltatás ősszel

Az őszi kutyasétáltatásnak (és az őszi sétáknak általában) különleges hangulata van: az őszi naplementék, a sárgás-vöröses falevelek, és a talpuk alatt zizegő avar is széppé teszi ezt az évszakot. A legtöbb kutya szintén nagyon élvezi az őszt: vége a tikkasztó kánikulának és a párásabb, esősebb idő még izgalmasabbá teszi a megszokott szagokat.

Azonban ahogy az idő hűlni kezd, nekünk kell gondoskodni arról, hogy melegen és egészségesen tartsuk állatainkat. Nézzük meg, mit tehetsz az érdekükben!

Rövidülő nappalok

Az őszi napéjegyenlőség után már a nap nagyobbik része sötétben telik, ezért szinte törvényszerű, hogy egyre többször kell sötétben útra kelned a kutyáddal. Ilyenkor ne felejts el valamilyen fényvisszaverő ruhadarabot ráadni! Ez lehet egy nyakörv, egy kutyahám, vagy akár egy kutyaruha is – a lényeg, hogy feltűnő legyen. Neked is könnyebb dolgod lesz, ha biztonságban tudhatod a kutyád, ő pedig nagyobb biztonságban lesz.

Érdemes lehet elemlámpát is magaddal vinni. Ha IDC® hámot használtok, akkor itt a lehetőség, hogy kihasználjátok a rajta levő lámpatartót.

Az őszi időjárás viszontagságai – szükséges -e a kutyaruha?

Talán a legnyirkosabb évszakunk az ősz. A kutyák szőre jó esetben is inkább csak vízlepergető és nem vízálló, az átnedvesedett szőrű kutya pedig könnyen átfagyhat. A tartós hideg gyengíti az immunrendszert és érzékenyebbé tesz a betegségekre – ebben nem különböznek tőlünk kedvenceink sem.

Ezért ha a kutyád valamilyen oknál fogva az átlagosnál érzékenyebb a hidegre, érdemes megfontolni egy széltől, esőtől és hidegtől védő kutyaruha beszerzését.

Ősz, kutya és tiszta lakás – lehetséges a három együtt?

Hazaértünk a kutyasétáltatás után, a kutyaruha lekerült, a kutya mancsára tapadt sár viszont lassan, tucatnyi lábnyom formájában végzi szerte az előszobapadlón.

Nem árt tehát olyan speciális lábtörlőt beszerezni, amiben megtapadt a sár és a kosz akkor is, ha a kutya csak végigmegy rajta.

Van egy még egyszerűbb trükk: tanítsd meg rá a kutyádat, hogy hazaérkéskor beszaladás helyett le kell ülni, és megvárni, amíg áttörölgeted nedves ronggyal a tappancsait. Egy egyszerű „Ül!” vezényszó célt kell, hogy érjen, pár napon belül valószínűleg már rutinból is le fog ülni.

Élvezzétek az együtt töltött időt ősszel is!

Ha jó a felszerelésetek, a kutyasétáltatás évszaktól függetlenül nagy élmény lehet: a friss levegő és a változó tájkép gyönyörködtet.

Mentés