Milyen kutyás filmek jönnek 2018-ban? Ezeket nézd, ha rossz az idő odakint

2018 a kutya éve, így idén a szokásosnál talán egy kicsit több dolog lesz majd a kutyákkal kapcsolatos. Mi most a várható kutyás filmeket gyűjtöttük össze neked, hogy legyen mivel elütni az esős napokat a kanapén ücsörögve a kedvenceddel.
Vannak olyan napok, amikor a kutya sem vágyik ki. Idén szerencsére a filmalkotók kedveztek a kutyabarátok lelkének is, méghozzá nem is akármilyen filmekkel, így unatkozni biztosan nem fogunk! Tavaly igazán nagy sikert aratott az Egy kutya négy élete című mozifilm, és a hasonló címet viselő könyv. Meglátjuk, idén lekörözi e valamelyik kutyás film Bailey sikereit.

Kutyák szigete (Isle of Dogs)

Wes Anderson nevét már 2009 óta ismerik a stop-motion filmek rajongói, hiszen A fantasztikus Róka úr is az ő műve volt. Ezen felül nagy sikert aratott a Holdfény királyság és az Okostojás is, a legnagyobb sikert azonban a Grand Budapest Hotel hozta el számára 2014-ben.

Wes ezúttal ismét visszatért a stop-motion világába, méghozzá egy kutyával. Illetve, nem is eggyel. A Kutyák szigete Japánban játszódik, és a sziget maga valójában egy szemétteleppé korcsosított apró földrész a tengeren. De a szeméttelepre nem csak hulladék kerül, hanem olyan haszontalan dolgok is, amik az embereknek már nem kellenek: elromlott televíziók, széttört autók roncsai, és a megunt kedvencek.
Azonban egyszer, valami tévedés során egy szeretett kutyus is a szigetre kerül, akit 12 éves gazdája kétségbeesetten keres, mindent tűvé téve a legjobb barátjáért. A szigetre érve pedig nem támaszkodhat másra, mint a már ott élő, kidobott házikedvencek csapatára. A film sajátos, néha kedves, néha szarkasztikus humorral rendelkezik, mindezek mellett azonban szívmelengető módon mutatja be, mennyire vágyik minden kutya egy szerető gazdira: akkor is, ha csupán annyi időre lehet az övék, míg megtalálnak egy rég elveszett barátot.

A márciusban debütáló film mellé javasolt nem csak rágcsálnivalót, de papírzsepit is készíteni, de azt nem tudjuk megjósolni, hogy vajon az érzelmektől, vagy a nevetéstől fogsz jobban könnyezni.


’Sgt Stubby: Az amerikai hős

Az animációs filmekhez sosem lehetünk elég idősek – főleg, ha egy kutya a főszereplője. Na jó, az egyik főszereplője. Ez a mese ráadásul igaz történet alapján készült!

Conroy egy fiatal férfi, akit frissen soroztak be a hadseregbe, míg Stubby egy utcakutya, aki élelemért kuncsorogva járja a város utcáit. A szerencse vagy a sors azonban egyszer csak Conroy ölébe pottyantja a rémült kutyát – a szó szoros értelmében. Kettejük barátsága szinte azonnali, de Conroy-t hívja a kötelesség és a francia lövészárkokban zajló háború. Stubby persze nem hagyja magára szeretett gazdáját a nehéz időkben sem, inkább bajtársává szegődik a háborúban. A hős kutya végül kiérdemli a Stubby Őrmester tiszti nevet – ennél többet azonban nem árulunk el a filmről;) Persze sejthető, hogy megindító és elgondolkodtató lesz a kutyagazdik számára.

Ti melyiket várjátok jobban? Van kedvenc kutyás filmetek, akár korábbról? Ha van, osszátok meg velünk kommentben!